Ziua educaţiei 5 octombrie 2016

Ziua Mondială a Educaţiei – 5 octombrie 2016

 

De ce o zi consacrată cadrelor didactice – educatori, învăţători sau profesori?

 Pentru că ei contribuie în mod esenţial la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. Ei joacă, de asemenea, un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale.

La Liceul Tehnologic Nr 1 Dobrești, activitățile desfășurate cu ocazia Zilei Educației au marcat această sărbătoare importantă.

Anul acesta accentul a fost apus pe  spiritul de creativitate al elevilor, organizându-se astfel, la nivelul întregii școli, o activitate  de creații plastice și literare, denumită  ,,Educația prin literatură și artă,,.

Astfel, clasele ciclului primar au realizat creații artistice pe teme educative, îmbinând în acest mod, educația cu spiritul creativ-artistic. Clasele de gimnaziu și liceu au realizat eseuri, compuneri, citate și cugetări aduse în omagiul educației.

Lucrările cele mai reușite au fost apreciate și notate de un juriu alcătuit din profesori de educație plastică și literatura română: prof. Romina Hulban, prof. Valentina Mance și prof. Ioana Ștefan.  Diplomele au fost înmânate elevilor de către d-na director al Liceului Tehnologic Nr.1 Dobrești, Maria-Livia Gego și președinta Consiliului Elevilor Ambrău Estera. Organizatorii activității au fost profesorii responsabili cu activitățile cultural-educative: Aurina Covaci și Ioana Ștefan.

Partea a doua a activității a fost dedicată cadrelor didactice aflate în pensie, pe care d-na directoare le-a invitat într-un cadru special, unde a fost prezentat un material ppt pe tema ,,Educația în România”.  În același timp, profesorilor-pensionari li s-a înmânat o ,,Scrisoare de mulțumire”, ca semn al dragostei  și devotamentului față de școală și elevi, de tot ceea ce ține de sistemul  numit ,,Educație”.

  043 045 049 053 040 054 079 074 083 0865-oct

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Material realizat de prof: Aurina Covaci