Excursie Peștera Urșilor

EXCURSIA-O PLĂCERE

Excursiile oferă elevilor prilejul de a efectua observaţii asupra obiectelor şi fenomenelor aşa cum se prezintă ele în stare naturală, asupra operelor de artă din muzee şi case de creaţie artistică, asupra unor momente legate de trecutul istoric, de viaţa şi activitatea unor personalităţi de seamă ale ştiinţei şi culturii naţionale şi universale, asupra relaţiilor dintre oameni şi a rezultatelor concrete ale muncii lor. Ele au menirea de a stimula activitatea de învăţare, de a întregi şi a desăvârşi ceea ce elevii au acumulat în cadrul lecţiilor. Conţinutul lor diferă în funcţie şi obiectul de învăţământ.

Excursia este una din activităţile extraşcolare frecvent folosită pentru cunoaşterea trecutului local, naţional şi chiar a unor zone de pe diverse meridiane ale globului pe bază de experienţă directă.

Deosebit de eficace, excursia cu caracter istoric se poate organiza în toate localităţile ţării, pentru că nu există palmă de pământ românesc care să nu aibă mărturii ale trecutului dintre cele mai semnificative.

Preferinţa pentru excursie, participarea lor masivă, sunt argumente suficiente pentru a demonstra că elevii sunt însetaţi de a cunoaşte cât mai multe lucruri noi în mod direct, că se simt deosebit de satisfăcuţi şi bucuroşi de a-şi petrece timpul în mijlocul frumuseţilor naturii, că trăiesc simţiri dintre cele mai intense în contactul direct cu tezaurul de valori al înaintaşilor, că, în acest cadru, prieteniile şi colegialitatea cunosc noi dimensiuni.

Totodată, excursia dezvoltă încrederea în marile posibilităţi ale omului, formează conştiinţa răspunderii şi demnităţii umane.

Setea de a cunoaște locuri noi și frumoase i-a condus și pe elevii clasei pregătitoare  A și a clasei întâi  A alături de profesoarele Covaci Aurina și Știube Mariana  de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Dobrești,  să efectueze o incursiune în localitatea Chișcău din județul Bihor spre a vizita Peștera Urșilor și Muzeul Etnografic ,,La  Fluturi”  din localitate. Această activitate a avut loc în data de 18 noiembrie 2017.

Prof. AURINA COVACI

004 006 007 012 015 016 017 023 026