Săptămâna Europenă a Competențelor Profesionale 05-09 noiembrie 2018, ediția a III-a

Săptămâna Europenă a Competențelor Profesionale 05-09 noiembrie 2018, ediția a III- a

 

Liceul Tehnologic nr.1 Dobrești este beneficiar al unui Proiect ERASMUS PLUS VET Mobility: Nr. 2017-1-RO01 –KA102-035926 -„Competențe europene în industria textilă- șanse sporite pe piața muncii”, în valoare de 71754 EURO.

Obiectivul proiectului: Dezvoltarea profesională și personală a participanților pentru o integrare și o adaptare ușoară la cerințele pieței muncii din domeniul industriei textile.

Grup ţintă:

  • 12 elevi din clasa a XI-a, școală profesională, filieră tehnologică, calificarea confecționer produse textile, nivel 3 (flux 1) au desfășurat o mobilitate în perioada 25.02.2018-22.03.2018 în Spania, Granada;
  • 15 elevi din clasa a XI-a, liceu, filieră tehnologică, calificarea tehnician designer vestimentar, (flux 2), desfășoară acum o mobilitate în perioada 01.10.2018-18.10.2018 în Barcelos, Portugalia.

În data de 08.11.2018  la nivelul școlii noastre s-au desfășurat 2 activități intitulate:

 

DISEMINAREA PROIECTULUI ERASMUS+ și REZULTATELE PROIECTULUI ERASMUS+, având ca grup țintă elevii claselor a IX –a A,B,C, și a X-a A,B.

Activitatea DISEMINAREA PROIECTULUI ERASMUS+ a constat într-o prezentare Power-Point realizată de către profesorul însoțitor al fluxului I în Granada, Spania, Burtic Dorina și domnul director adjunct Milian Ioan Vasile, pliante oferite elevilor, părinților și cadrelor didactice și trei elevele participante care au împărtășit din experiența trăită în timpul mobilității. Elevele au desfășurat un stagiu de pregătire profesională organizat în cadrul organizației de primire PENELA E HIJOS S.L. din Granada, stagiu organizat cu sprijinul și prin intermedierea organizației M.E.P. Europrojects Granada S.L.

 

site1

site3

Activitatea REZULTATELE PROIECTULUI ERASMUS+ a constat în prezentarea de către participanții fluxului 2 în Barcelos, Portugalia, a activităților desfășurate în cadrul stagiului de practică, care au contribuit la formarea și dezvoltarea competențelor-cheie, și anume: competențe antreprenoriale, sociale și civice, digitale, de comunicare într-o limbă străină, de sensibilizare și de expresie culturală. Activitatea s-a încheiat cu o Festivitatea de premiere realizată de către școală, la care a participat și primarul comunei dl. Neag Nicolae și în cadrul căreia fetele au primit Certificatele Europass, iar cadrele didactice însoțitoare, diplome de participare, alături de un simbol specific Portugaliei, care să ne amintească tuturor de momentele unice petrecute aici!

2 3

 

Concluzia profesorilor însoțitori

Vă dorim ca de-a lungul carierei dumneavoastră să aveți parte, măcar o dată, de o astfel de experiență care să vă îmbogățească spiritual și să vă convingă că munca de dascăl și sacrificiul pentru copii aduce și recompense.

 

Director:

Prof. GEGO MARIA LIVIA

 

Profesor:

BURTIC    DORINA,    SOCA  LAVINIA,

MILIAN IOAN VASILE, POPUȘ MARIA,

GHIURĂU ANCUȚA MARIA