Ziua Eroilor 2018

ZIUA EROILOR ȘI ÎNĂLȚAREA DOMNULUI

2018

De Ziua Înălţării Domnului sărbătorim comemorarea înălţării la cer a lui Iisus din Nazaret, la 40 de zile după Înviere. Totodată, celebrăm și Ziua Eroilor, fiind o sărbătoare naţională a poporului român, în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate, pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Cultul eroilor, adică pomenirea din generație în generație a celor care și-au jertfit viața pentru apărarea credinței ortodoxe și a patriei, este o adevarată cultură a sufletului românesc, care simte că iubirea e mai tare decât moartea.

Sărbătoarea Bisericii s-a înfrățit cu sărbătoarea Neamului românesc. Înălțarea Domnului la Cer, în chip firesc, atrage după sine înălțarea la Cer a tuturor celor care și-au dat viața pentru Dumnezeu sau pentru aproapele lor.

În acest context, în data de 17 mai, 2018,  școala noastră a prezentat următorul program artistic:

S-a intonat Imnului Național al României, după care d-na profesoară de istorie Floare Cârlig a vorbit despre însemnătatea istorică a acestei zile.

A urmat o poezie dedicată eroilor,  recitată  de eleva Anca Alina Maria, din clasa V A, iar în continuare  s-a intonat  Imnul eroilor interpretat de corul școlii.

A  urmat un colaj de  poezii, adus  în cinstirea eroilor, cu micuțele eleve din clasa pregătitoare A, iar corul școlii a continuat cu  Eroi au fost eroi sunt încă.

Elevele Iulia Cotuț din clasa a VII și  Coita Monica din clasa a IV A, au interpretat două frumoase cântece: Doamne, ocrotește-i pe români și Cântă cucu-n Bucovina.

A urmat o poezie pentru eroi recitată de eleva Călina Dume din clasa a V-a A  și cântecul patriotic Din țara moților.

În  încheiere, d-l primar al comunei Dobrești, Neag Nicolae a adresat celor prezenți la activitate,  câteva cuvinte.

 

            Prof. Aurina Covaci

044 036 034 (1) 030 028 024 022 (1) 019 018 (1) 012 (2) 016 (2) 011 055